Addo Elephant National Park - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Addo Elephant National Park - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Addo Elephant National Park

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

20 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Vanmorgen om 7.45 uur reden we aan bij Buccaneers Backpackers. We hadden een heel eind gereden voordat we een korte tankstop maakten in Grahamstown. Dit rond 10.30 uur, we kochten weer wat drinken en vervolgden onze rit weer. Rond 12.45 uur kwamen we door de 'Sunday's River Valley' dit was een mooie route door deze vallei.

Rond 13.30 uur reden we het Addo Elephant National Park binnen. We hebben weer veel dieren gezien. Het gekke hier is dat de olifanten niet grijs maar bruin zijn, dit komt omdat het zand hier anders is dan in het Kruger National Park. We zagen dan ook veel bruine Olifanten, Kudu's, Schildpadden, Gele Mangoesten, Red Hartebeast, Struisvogels, Elanden, Meerkatten en ganzen.

We hebben op een open vlakte wel een grappige waarneming gedaan. We hadden al de hele dag bruine olifanten gezien. Nu ook zagen we weer een groep bruine olifanten, maar net buiten die groep stond één grijze olifant. Deze stond iets verder van de groep af, wat wel een appart maar toch ook weer mooi gezicht was.

Bij het kamp aangekomen zetten we onze tenten op en hebben we gebraaid.

Verder hebben we de avond lekker gekletst met zijn allen en zijn we vroeg naar bed gegaan.