Van Tsitsikama naar Oudtshoorn
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
23 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Om 8.40 uur reden we door Plettenburg bay, dit is een vrij klein plaatsje maar wel een mooi plaatsje.
Rond 9.15 uur kwamen we bij een uitzichtpunt genaamd 'viewpoint Knysna hits'. We hebben daar met zijn allen even staan kijken en foto's gemaakt, er stonden ook veel mooie bloemen. Het grappige was dat er een weg of iets dergelijks door de zee liep. Dat was om snel van de ene kant van de baai naar de andere kant te komen. Tja daar zit wat in.
Om 12.30 uur kwamen we in Oudtshoorn aan. Ik zag overal posters van 'Cango Wildlife Ranch'. Dat is het adres waar ik eerst mijn sollicitatiebrieven heen heb geschreven voor mijn stage. Ik kreeg iedere keer positief bericht, maar het invullen van de stagecontracten en dergelijke bleef uit. Dan valt zo'n adres al af voor mij, maar ik ben super blij met mijn ervaringen bij Campfire Safaris.
Om 13.00 uur kwamen we bij Camping Kleinplaas aan. Daar zouden we de nacht door gaan brengen. Het was warm en we hadden tot 15.00 uur de tijd om de tenten op te zetten en om te zwemmen. Zwemmen heb ik niet meer gedaan, want mijn bikini zat al onder in mijn tas.
Om 15.00 uur zijn we bij de camping aangereden richting de Cango Caves. We hebben daar een rondleiding in de grotten gehad van een uurtje en om 16.15 uur kwamen we de grotten weer uit.
's Avonds hadden we ook een leuke avond. We waren Oudtshoorn ingegaan en werden daar door een gids opgewacht. Die gids heeft ons de typische cultuur van Oudtshoorn laten zien. Ze lopen daar gewoon met electrische takkers rond, dit zijn van die apparaatjes om stroomschokken toe te dienen. Ik voelde me daar op straat niet echt op mijn gemak moet ik eerlijk zeggen. Zoiets had ik in Hoedspruit zelfs nog niet gezien. Daarna gingen we naar een wijk waar mensen woonden die vanuit een ander deel van Oudtshoorn zijn verjaagd. Hier wonen de armere zwarte mensen. De mensen hier zijn erg aardig en als je ziet hoe ze leven zet dat je wel aan het denken. We hebben ook daar een struisvogelei gekocht. We hebben de kinderen blij gemaakt met een voetbal en we hebben echt Afrikaans gegeten bij een jong gezinnetje met en zoontje van een jaar of anderhalf. Daarna zijn we nog even naar de kroeg van het dorpje geweest. Veel stelt het niet voor, maar het is wel gezellig. De muziek in de kroeg daar komt nog uit een ouderwetse jukebox. Heel mooi om zo'n ervaring nog mee te maken voor je terug gaat naar Nederland.
Morgen gaan we verder door naar Kaapstad.