Van Addo naar Tsitsikama
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
21 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
We zagen weer veel dieren, zoals een 'nietuitkijkendemaar gewoonoverstekende' Schildpad. We zagen Struisvogels, verschillende Kudu's, veel jakhalzen (die hadden een keer zoiets van vandaag mogen ze ons fotograferen, normaal lopen ze namelijk heel snel weg) we zagen veel verschillende vogels zoals een Black Smith Lapwing en een gigantische African Hawk Eagle, die zijn groot zeg die zijn bijna een meter hoog als ze op een tak zitten.
Ook heb ik vandaag mijn eerste Eland gezien, die hebben pas mooie hoorns, een soort van wokkel, maar nergens even dik. Ook zagen we gele mangoesten, die zijn ook wel mooi, ze lijken op kleine vosjes. Dan zagen we volgens de meeste mensen ook nog een konijn..... Maar nee het was een Cape haas.
Rond 7.45 uur waren we terug bij het kamp. We hebben daar nog ontbeten en de tenten op geruimd. Rond 8.30 uur waren we klaar. Toen zijn we nog naar voren gelopen om in de winkel te kijken en uiteindelijk zijn we bij Addo Elephant National Park vertrokken om 9.30 uur.
Om 13.45 uur kwamen we aan bij Tsitsikama, we zaten daar aan zee en hadden de tent zo neergezet dat als we uit de tent kwamen prachtig zeezicht hadden.
Nadat we de tent hadden opgezet waren we naar het restaurant gelopen. Ook had ik mijn fototoestel bij, dat was maar goed ook!
We zagen honderden dolfijnen langs de kust zwemmen, we hebben er verschillende foto's van gemaakt. Ook zagen we water omhoog blazen, ik zoomde in met mijn camera en maakte een foto. En wat stond er op???? Een walvisstaart!
Na de lunch liepen we weer terug naar de tenten. Toen zag Charlotte een 'konijn zonder oren', maar het was geen konijn, het was een Rockdassie. Een soort knaagdier, dat wel. Ook zagen we bushbocks en een gigantisch grote sprinkhaan.
Weer terug bij de tent hebben we lekker geluierd en niets gedaan. Ik heb uitgerust in de tent en volgens mij ben ik ook in slaap gevallen.