Onze rondreis door Afrika
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
12 Mei 2009 | Nederland, Berlicum
DAG 1, JOHANNESBURG – Aankomst in Johannesburg. Vandaag is vrij om bijvoorbeeld het Apartheid museum of het Art Gallery te bezoeken.
DAG 2-3, KRUGER NATIONAL PARK - Na het ontbijt verlaten we Johannesburg en zal het grote avontuur beginnen. We brengen een bezoek aan de adembenemende Blyde River Canyon. De volgende dag bezoeken we Kruger National Park voor een ochtend- en middagsafari. Dit is de beste plek om de Afrikaanse ‘Big 5’ (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) te zien.
DAG 4, HLANE ROYALL NATIONAL PARK - We reizen door naar het koninkrijk Swaziland en verblijven een nacht in het Hlane National Park omgeven door antilopen en zebra’s. We hebben een neushoorn safari in het park, een absoluut hoogtepunt.
DAG 5-6, PONTA D’OURO – MOZAMBIQUE BEACH CAMP – We verlaten het Hlane National Park en rijden naar de grens. We kamperen aan de strandzijde en hebben twee dagen vrij om te relaxen. Optionele activiteiten zijn; snorkelen, duiken, bootcruises en we kunnen dolfijnen spotten.
DAG 7, ST. LUCIA ESTUARY – Onderweg naar St. Lucia bezoeken we het Hluhluwe safaripark, het oudste safaripark van Zuid-Afrika. Dit park is beroemd om de grootste populatie neushoorns ter wereld. Eenmaal in St. Lucia aangekomen hebben we de mogelijkheid voor een bootcruise.
DAG 8, DURBAN – We arriveren in Durban, één van de meest populaire steden in Zuid-Afrika vanwege de gouden zandstranden en spetterende nachtleven.
DAG 9-10, CINTSA - We vertrekken weer uit Durban en reizen langs de ruwe kust bekend als de Transkei. De Xhosa mensen die in dit gebied wonen, houden nog steeds vast aan de stamtradities en gewoontes. We verblijven twee nachten in het prachtige Cintsa, een klein stadje met verbluffende stranden en vele optionele activiteiten zoals hiken, kanoën en surfen.
DAG 11, ADDO ELEPHANT PARK - Het Addo Elephant Park tekent het begin van onze tocht langs de Garden Route. ’s Middags hebben we een middagsafari. Dit ecosysteem is een toevluchtsoord van olifanten, zwarte neushoorns, buffels en een variatie aan antiloopsoorten.
DAG 12-13, TSITSIKAMMA NATIONAL PARK – Deze dagen verkennen we het Tsitsikamma Coastal National Park waar bossen de ruwe Indische zee ontmoeten. Je hebt hier de mogelijkheid om aan verschillende activiteiten deel te nemen. Hier heb je bijvoorbeeld de kans om de hoogste bungee jump ter wereld te maken.
DAG 14, OUDTSHOORN - Op onze voorlaatste dag maken we kennis met de lokale bevolking en leren we alles over de cultuur en tradities tijdens het traditionele diner.
DAG 15, KAAPSTAD – We rijden door naar de opmerkelijke rotsformaties van de Cango Caves. Het Cape gebied staat bekend om zijn wijn en we bezoeken dan ook wijnmakerij om te leren proeven. Deze fantastische reis eindigt laat in de middag in Kaapstad.
Dan is het nog zo dat wij waarschijnlijk een paar nachten bij zullen boeken als dit alles door mag gaan. Dit om te kunnen acclimatiseren en om weer een beetje uit te slapen na de vliegreis en na de rondreis.
Daarnaast heb ik vandaag naar Campfire Safaris gebeld. Het is de bedoeling dat ik vanuit Johannesburg een binnenlandse vlucht maak naar East Gate Airport. Dit ligt dicht bij Hoedspruit waar ik dan opgehaald kan worden. Omdat ik ’s avonds laat rond 22.30 uur op Johannesburg zal landen en de vlucht naar East Gate Airport pas in de volgende ochtend rond 10.00 uur zal vertrekken zal ik hier ook nog een overnachting voor in een hotel moeten boeken. Voor het verblijf en de begeleiding bij Campfire Safaris wordt een vergoeding gevraagd van 300 ZAR per dag. Dit komt neer op ongeveer €25,- per dag. Ik vind dit reuze meevallen, want er zit begeleiding bij inbegrepen, maar ook de accommodatie, het vervoer, beddengoed en nog veel meer dingen. Woensdag is Laetitia weer op het kantoor van Campfire Safaris, dan gaat zij mijn mailtjes nog eens doorlezen en deze beantwoorden. Tevens vult zij het stagecontract in en stuurt deze terug. Ook heb ik Laetitia nog gevraagd of het mogelijk is om eventueel eerder met mijn stage te beginnen. Omdat de rondreis start op zaterdag 10 oktober 2009 en omdat ik dan op vrijdag 9 oktober 2009 Michiel en Danielle moet ontmoeten.
Tevens heb ik nog een mailtje naar de Afrikaanse ambassade gemaild:
Geachte heer/mevrouw,
In augustus ga ik voor 6 weken stage lopen in Zuid Afrika in het Krugerpark. Daar ga ik met dieren werken. Aansluitend aan deze stage wil ik een 15 daagse rondreis maken, welke door Discovery reizen wordt aangeboden en een klein stukje Mozambique in gaat. Nu is mij bij het reisbureau verteld dat het visum wat ik nodig heb voor Mozambique dat zij dat aan kunnen vragen voor mij. Nu heb ik alleen nog enkele vragen voor mijn stage, deze zijn als volgt:
- Heb ik een visum nodig in Zuid Afrika? Zo ja, waar en hoe vraag ik deze aan?
- Heb ik een werkvergunning nodig voor mijn stage? Zo ja, waar en hoe vraag ik deze aan?
- Heb ik een verblijfsvergunning nodig voor mijn stage met aansluitend de vakantie? Zo ja, waar en hoe vraag ik deze aan?
Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.
Met vriendelijke groet,
Nicole Schuurmans