Derde consult bij de GGD en de rondreis - Reisverslag uit Berlicum, Nederland van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Derde consult bij de GGD en de rondreis - Reisverslag uit Berlicum, Nederland van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Derde consult bij de GGD en de rondreis

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

13 Mei 2009 | Nederland, Berlicum

Vandaag ben ik vroeg, 8.55 uur, naar de GGD geweest. Voor mijn vijfde en zesde inenting. Vandaag kreeg ik mijn tweede inenting van de hepatitis AB II en Rabiës III. Tevens is een recept voor Lariam, een malaria medicijn voorgeschreven. Eerst krijg ik een proefdosering om te kijken of ik bijwerkingen krijg. Lariam kan namelijk psychische bijwerkingen hebben. Op de volgende pagina staat de rekening van mijn derde bezoek aan de GGD.

Dan zijn wij vandaag nogmaals gebeld door Brigitte, van het reisbureau, omdat zij nog een reis gevonden heeft, welke misschien aantrekkelijk voor ons is. Wij zijn bij haar langs geweest, het zijn reizen per luxe bus en overnachtingen in een hotel. Verder is de reisroute ongeveer gelijk aan die van Discovery reizen. We hebben weer een folder meegekregen om thuis op ons gemak te bekijken. Brigitte adviseerde mij tevens nog dat ik voor malariatabletten beter Malarone zou kunnen gebruiken dan Lariam. Hiervoor ben ik ook nog naar de apotheek geweest. Zij zouden dit uitzoeken en mij nog op de hoogte brengen.

De avond ben ik nog bij de buurman van Michiel geweest. Hij had namelijk gekeken op internet en de reis die wij zouden gaan maken zou veel goedkoper kunnen. Hij heeft ons een aantal reizen laten zien. En inderdaad was de prijs op internet goedkoper, maar hier kwamen nog kosten bij zoals verzekeringen, belastingen, toeslagen en nog een aantal kosten.

Mijn voorkeur gaat toch nog uit naar Discovery reizen. Net als die van Daniëlle, Charlotte en Michiel. Dit omdat we dan onder internationaal gezelschap zijn en er misschien nog een vakantieadresje aan over zullen houden.