Nog een dagje Kruger National Park
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
12 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Andere dieren die we hadden gezien waren onder anderen Impala's, Kudu's, Giraffen, een Klipspringer, een hele magere leeuw, Witte Neushoorns, Vervet Monkeys, en Krokodillen.
Om 8.00 uur waren we terug bij Skukuza en hebben we om 9.30 uur ontbeten. Lekker met een gebakken eitje en gebakken spek. Daarna hadden we tot 13.30 uur vrij te besteden. We zijn naar de winkel gelopen om wat drinken te kopen. Ook heeft Michiel nog gezwommen. Ik vond het water echter te koud en was behoorlijk moe, dus heb ik lekker in de schaduw op een bankje gelegen. Niet dat het bankje erg fijn lag, maar het was wel fijn om even uit die warme zon in de schaduw te zijn.
Om 13.30 uur vertrokken we bij Skukuza. En EINDELIJK zag ik mijn LUIPAARD!!!!!! Hij lag in een bijna droge rivier lekker in de schaduw te luieren. Ik was heel blij dat ik hem zag. Dan ben je zeven weken op stage en alleen tussen het wild in en je ziet geen luipaard, en dan ben je op rondreis en binnen twee dagen zie je een luipaard! Het luipaard was op een gegeven moment nadat hij wat had gedronken opgestaan en liep weg. Wij reden een stukje verder en zagen hem weer. Er liep ook een gewonde impala, hier ging het luipaard in eerste instantie niet achteraan, maar na even rond te hebben gelopen en net voor wij wegreden rende het luipaard weg. Waarschijnlijk achter de gewonde impala aan om hem te doden en op te eten.
Maar dat was niet alles wat we gezien hadden richting Berg-en-Dal waar we vannacht de nacht door gaan brengen. We zagen weer Impala's, Dwerg Mangoesten, twee Steenbokjes, Olifanten, een Lilac Breasted Rolar, Kudu's, Buffels, een Wateruck, Zebra's, Hornbills, een Black Belly Bustard en nog veel meer. Het leukste van alles is dat ik de boeken heb om zoogdieren en vogels op te zoeken, veel mensen van de rondreis vragen dan ook aan mij welk dier ze nou zien.
Om 16.50 uur kwamen we aan bij Berg-en-Dal waar we onze tenten hebben opgezet en vervolgens de tijd zelf mochten invullen.
10 November 2009 - 19:54
Esther:
Hey Nic!
Toch een beetje gemeen dat je na twee dagen op je rondreis toch nog een wild luipaard tegenkomt... ;) Nee hoor, echt gaaf dat je dat nog hebt meegemaakt!
En ook leuk dat je nog zo dicht bij Campfire bent geweest en ook nog in het Krugerpark op die plaatsen waar wij ook zijn geweest! Lijkt me wel een raar gevoel trouwens, om daar dan weer te rijden met een hele andere groep! Nou ja, wel heel leuk allemaal!!