Dag 1 van onze rondreis
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
11 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Om 7.45 uur zijn we bij Middelburg Oost de tolweg opgereden en zijn we meteen gestopt om te ontbijten bij 'steers dinners'. We hadden een lekker Engels ontbijtje.
Om 8.45 uur was het weer tijd om op weg te gaan en hebben we onze reis vervolgd. Rond 9.45 uur reden we het dorpje Belfast in en vervolgens om 10.15 uur reden we door Dullstroom. Weer ongeveer 40 minuten later, rond 10.55 uur reden we door Mashishin/Lydenburg.
Om 11.30 uur hebben we even getankt bij een tankstation in Orichstad. Om 12.50 uur kwamen we bij het uitkijkpunt bij de Blyde River Canyon aan waar we eigenlijk de drie Rondavels zouden moeten kunnen zien. Helaas was het veel te mistig en was er helaas geen uitzicht. Wel konden we de rivier zien, en toen zag ik ook de bocht in de rivier waar we tijdens de rondvaart bij Campfire Sararis de krokodil hadden gezien. Erg raar om het dan van bovenaf te zien.
Om 13.35 uur reden we het dorpje Graskop binnen waar we om 13.45 uur stopten bij het restaurantje 'Silver Spoon' waar we hebben gelunched. We hadden hier een lekkere pannekoek besteld. Ik heb nog even een landkaart van Zuid Afrika gekocht in een souvenir winkeltje aan de overkant van de weg. Om 14.45 uur had iedereen gelunched en zijn we weer op weg gegaan.
Om 15.20 uur reden we door het dorpje Hazyview. Waarna we vervolgens door reden richting het Kruger National Park waar we om 15.35 uur via de Phabeni Gate het park binnenreden.
Onderweg naar Skukuza waar we vanacht gaan overnachten hebben we veel dieren gezien. Zo kwamen we 16 impala herds tegen, 5 kudu herds, een hamerkop, 13 giraffen, 2 warthogs, 3 olifanten herds, een groep nijlpaarden, een African Fish eagle, twee blacksmith Lapwings, een paar red billed oxpeckers, cape glossy starlings, zebra herds, white backed voltures, een fork tailed drongo en een waterbuck.
Om 17.30 uur kwamen we uitendelijk aan bij Skukuza waar we de nacht hebben doorgebracht.