Kruger National Park, dag 2 - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Kruger National Park, dag 2 - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Kruger National Park, dag 2

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

07 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Ik had mijn wekker staan om 6.45 uur, maar was al om 6.15 uur wakker en ging uit bed om 6.30 uur. Ik heb mijn tanden gepoetst en heb op Esther en Nicole van Loen gewacht, zodat we samen naar het rhinohouse konden lopen. Daar aangekomen was er nog niemand wakker... Uiteindelijk zijn we maar gaan ontbijten, een lekkere tosti ei, bacon en ham, Mmm.

Laetitia wilde vanmorgen eigenlijk voor 8.00 uur al buiten de poort van Berg-en-Dal staan. Uiteindelijk stapten we pas om 8.45 uur in de auto om te vertrekken.

Het eerste dier wat we vandaag tegen kwamen was een neushoorn, deze was dicht bij Berg-en-Dal. We hebben vandaag de 'Crocodile River Road' gereden. We zagen langs deze route buffels, zebra's en olifanten in het eerste korte stukje tussen Berg-en-Dal en Gardenia hide. Richting Lower Sabi kwamen we een Southern ground hornbill, impala's, olifanten en zebra's tegen. Langs de Sabie rivier zagen we ook weer olifanten, een African fish eagle, nijlpaarden en buffels. Bij Lower Sabie hebben we een korte toilet/rook stop gehad. Hier zagen we een aantal vogeltes bij een fonteintje, waaronder de masked weaver. Na een kleine twinting minuten stop zijn we weer op weg gegaan.

Bij de Sunset waterbron zagen we yellow billed storks, nijlpaarden en krokodillen. Verderop langs de Sabie rivier zagen we weer buffels en olifanten. Ook zaten er bavianen langs de weg van verschillende leeftijden.

Rond 13.45 uur zijn we bij Skukuza gestopt voor de lunch. In het winkeltje heb ik spul gekocht om het leer van mijn cowboyhoed die ik gister gekocht heb in goede conditie te houden. Na drie kwartier pauze zijn we weer op weg gegaan. Al snel stond er langs de weg een groep olifanten. OOk zagen we in de n'watindlopfu rivier een zeer zeldzame sable antilope. Volgens Laetitia zijn er in het wild nog maar ongeveer 30 sable antilopen.

Rond 15.45 uur zagen we bij de Mazithi waterbron een aantal olifanten, buffels, kudu's en natuurlijk ook weer veel verschillende vogels. Ook een stukje voorbij deze waterbron liepen er weer olifanten vlak langs de weg.

Om 16.30 uur hadden we weer een korte toilet/rook pauze bij Satare en reden we vervolgens weer verder richting de Orpen Gate. Bij Bobbejaankrans hebben we even van het uitzicht genoten en heeft Laetitia nog een groepsfoto van ons allen gemaakt.

Vlak bij de Orpen Gate om 17.30 uur zagen we nog een rock monitor in de boom. Hij zat waarschijnlijk in een nest in een holle boom en heeft de eieren van een vogel opgegeten en kan nu niet meer uit de boom, want hij was allemaal aan het worstelen om er uit te komen.

Bij de Orpen Gate om 17.50 uue heb ik nog een lekker waterijsje gekocht en hebben we het Kruger National Park verlaten. Om 18.00 uur staken er nog een paar buffels de weg over, het was een groep stieren.

Uiteindelijk kwamen we rond 19.30 uur bij Campfire Safaris aan.

• 08 Oktober 2009 - 06:53

Fred En Riekie:

Hoi Nicole ,

morgen zijn je zusjes en Michiel ook bij je ik hoop dat jullie met zijn 4tjes ook zoveel zullen zien maar dat zal wel lukken denk ik.Ga je dan ook nog verslagen schrijven of lukt dat niet met die rondreis?Heel veel plezier met zijn allen in ieder geval.
    groetjes

• 08 Oktober 2009 - 07:29

Thea:

wij wensen jullie veel plezier groetjes

• 08 Oktober 2009 - 11:44

Het Thuisfront:

Nou Nicole je gezelschap is na een half uur vertraging toch vertrokken. Wij hopen dat je ze de eerste dagen van jullie reis mooi kunt begleiden in het krugerpark. Verders wensen wij jullie vieren maar ook Eshter een hele fijne vakantie toe en geniet ervan, want zo'n reis maak je niet snel meer. Heel veel reis plezier van papa mama en renate.

P.S. Doe morgen je zussen en Michiel de groeten en een dikke kus van ons. doei

• 08 Oktober 2009 - 13:34

Jack En Brigitte:

hoi nicole wat een mooi verlag weer van t kruger park en hele prachtige foto,s het is gewoon heerlijk om je verslagen te lezen
    nou nog eventjes wachten dan zijn je zussen en michiel daar ok bij je dan kunnen jullie lekker genieten van je vakantie maar we zullen dan je verslagen wel missen denk ik want daar heb je dan geen verbinding meer in de tent toch???

noun groetjes van ons en geniet er maar goed van doei

• 08 Oktober 2009 - 14:10

Noortje:

Hoi Nicole,

Nu nog 18 dagen genieten samen met Daniëlle, Charlotte en Michiel. Heel veel plezier !! Groetjes van ons allemaal.