Neushoorns spotten
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
08 September 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
Eerst moesten er nog inkopen gedaan worden voor vandaag en morgen. Want we moeten vandaag en morgen zelf voor ons eten zorgen. Om 10.00 uur waren we dan eindelijk echt onderweg.
Toen we bij de farm aankwamen werden onze slaapplaatsen aangewezen, zodat wij onze tassen daar neer konden leggen om vervolgens met de auto op zoek te gaan naar de neushoorns. Alle dieren op deze farm zijn erg bang. Het is namelijk een haunting farm... Niet persoonlijk mijn voorkeur, maar hier hebben ze de zwarte neushoorn, waar het dan ook allemaal om gaat.
Tijdens onze drive zagen we verschillende soorten antilopen zoals: de Nyala, Tsessebe, Impala's en Kudu's maar we zagen ook Zebra's, Giraffen, Wrattenzwijnen en struisvogels. Ook kwamen we nog witte neushoorns tegen, we zijn behoorlijk dichtbij gekomen, maar we moesten wel allert zijn. Neushoorns kunnen heel hard rennen en vallen je aan als je te dicht in de buurt komt. Nu is het zo dat de witte neushoorn 99% van de keren dat hij zichzelf aangevallen voelt zelf wegrent. Gelukkig was er niets aan de hand, we konden op ons gemak een kijkje nemen. Ook zagen we nog dwergmangoesten, echt grappige beestjes wat zijn die snel zeg...
Weer terug bij het kamp hadden we drie uur de tijd om even te relaxen en om eventuele notities te maken van onze drive. Om 17.00 uur zijn we gaan wandelen. Ver weg van onze slaapplaats zijn we niet gegaan, we kenden immers de weg niet en wilde wel graag in het kamp slapen. We hebben tijdens deze wandeling helaas geen dieren gezien, wel hebben we genoten van een prachtige zonsondergang met op de achtergrond de Drakensberg Mountain.
Na de wandeling hebben we bij het kamp een kampvuur gemaakt, want we zouden gaan barbequen. Of op zijn Afrikaans gaan braaien. We brachten nasmeulende stukken naar de barbeque en bakten hier ons vlees. We hebben lekker gegeten en na het eten hebben we nog met zijn allen gezellig rond het kampvuur gezeten. We hadden het over survivalen in het Krugerpark. Laetitia zei dat ze ons nog een keer het park in zou gaan brengen zodat we minstens 24 uur moeten zien te overleven. Lijkt me heel leuk. We verzonnen allemaal belachelijke ideeen om dieren te vangen om daarna op te eten. We zouden bij een giraf om de nek springen, anderen zouden de giraf tekkelen of een gigantische kuil graven en met water vullen (waar haal je in godsnaam water vandaan zonder emmer of iets dergelijks) om de giraf te laten verdrinken. Ach we hebben in iedergeval gigantisch gelachen.
Niet te laat gaan we naar bed. Morgen moesten we namelijk om 6.30 uur opstaan om naar het 'buffalo breeding project' te gaan. Dit is een buffelfokkerij die 'schone' buffels fokt om in het krugerpark ziektes te beperken.