Derde dag van de weekendsafari - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Derde dag van de weekendsafari - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Derde dag van de weekendsafari

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

06 September 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Vanmorgen weer vroeg uit de veren. We stonden weer om 5.00 uur op. En ik was heel moe. Dit omdat de bavianen vannacht hadden geschreeuwd, ik hoorde toen een luipaard (heb hem helaas niet gezien) ‘roepen’ en later ook een olifant door het water lopen. Weer hebben we een wandeling gemaakt van vier uur. Erg veel mooie bomen en planten gezien (om die ook maar een keer te noemen) waarvan er enkelen mooi in bloei stonden en ook weer veel dieren. We zagen vanmorgen twee ‘Honey badgers’ lopen. Deze dieren zijn familie van de beterbekende das. We kwamen neushoornsporen tegen en gingen deze volgen, op zoek naar de neushoorns van gister. Ook hebben we een duizendpoot gevonden; en ‘nee’ deze heeft geen duizend pootjes. Aan ieder lichaamsdeel zitten twee paar pootjes en omdat hij zoveel pootjes heeft wordt hij de duizendpoot genoemd. Ook hebben deze insecten niet altijd even veel poten, dit ligt aan de leeftijd en de grootte. Ook hebben we een klein uiltje gezien met hele gele ogen. Ook kwamen we een groep zebra’s tegen op onze zoektocht, giraffen en natuurlijk ook weer impala’s (die zouden we een keer een dag niet zien zeg). Boven in een boom zagen we een mooie ‘Afrikaanse vis arend’ zitten, een hele mooie roofvogel. Hij zat hoog en droog rond te kijken of hij ergens iets te eten kon vinden. We kwamen ook nog een mooi bont gekleurd vogeltje tegen; ‘Lilacbreasted roler’ genaamd. We kwamen op de terugweg van de ochtendwandeling ook nog een Olifant tegen die recht op ons af kwam lopen, eerst was ik weer even bang dat hij ons aan zou gaan vallen. Gelukkig draaide hij af en liep de rivierbedding in.

Net als gisteren hebben we een lange middagpauze gehad. We hadden tijdens deze pauze ook weer net als gister ons ontbijt en onze lunch. Om 15.00 uur zijn we met de auto weggegaan om weer een middagwandeling te maken en van de zonsondergang te genieten. We reden door de droge rivier, ik had het hier niet zo op. De auto waarin we zaten hing namelijk heel ver naar een kant, wat als we nou om zouden vallen? Gelukkig is dit niet gebeurd. Vanaf de heuvel konden we ons kamp zien. We zagen tijdens deze wandeling weer een giraf en een aantal impala’s en buffels.

Na de wandeling zijn we weer een ‘night drive’ wezen maken. We zagen wat zebra’s impala’s, een bushbaby, een groep buffels die op de weg gingen staan en ook zagen we een genet en een civet. Een genet en een civet twee kleine zoogdieren die iets weg hebben van katachtige.

Weer terug bij het kamp rond 19.00 uur waren de bavianen weer in de bomen geklommen en hebben we genoten van een heerlijke barbecue. Of op zijn Zuid Afrikaans, van een braai genoten. We hoorden de leeuwen weer brullen en ook hebben we een hyena gehoord. Ook nu weer jammer, want horen is niet zo leuk als zien. Maar we zijn nog even in Zuid Afrika, dus wie weet…. Morgen is het weer om 5.00 uur dag.