Naar St Lucia - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Naar St Lucia - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Naar St Lucia

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

16 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Vanmorgen om 7.30 uur vertrokken we bij Malangane. Om 8.45 uur waren we bij de grens voor de paspoortcontrole en hadden we al onze spullen weer van de 4x4 auto's terug in het vrachtwagentje geladen. Na dit alles konden we weer op weg.

Om 9.20 uur kwamen we aan bij Kosibay waar we doorheen reden. Vervolgens reden we om 11.30 uur door het dorpje Hluhluwe. Om 11.45 uur kwamen we bij het Hluhluwe National Park aan. Daar hebben we Zebra's, Buffels, Witte Neushoorns, Giraffen en Nyala's gezien. We zagen ook verschillende vogels.

Om 12.30 uur kwamen we aan bij Hilltopcamp waar we hebben gelunched. Om 13.40 uur gingen we vervolgens weer op weg. We zagen weer Zebra's, Witte Neushoorns, Buffels, Kudu's, Impala's, Nyala's, Gieren en Oxpeckers.

Om 14.40 uur verlieten we het Hluhluwe National Park, om onze tocht richtin St. Lucia te vervolgen.

Ik vond het jammer dat we maar zo kort in Hluhluwe zijn geweest. Het is een mooi park, het is weliswaarniet zo heel groot, maar ik had er nog wel een paar uur door kunnen brengen.

Om 15.30 uur kwamen we dan aan in St. Lucia, waar we om 16.00 uur een Boottrip hadden tot 18.00 uur. We hebben de hele trip gestaan in de boot en verschillende groepjes nijlpaarden en een paar krokodillen gezien. Ook zagen we wat vogels, maar omdat het wat schemerig was, was het moeilijk te zien welke vogels het waren. Foto's maken was wat minder makkelijk, het was daar iets te donker voor.

Om 18.15 uur kwamen we aan bij de camping waar we de nacht gaan doorbrengen. De naam van de camping was Sugar Loaf. Onze tenten waren al opgezet, dat is wel fijn.