Weer vroeg op gestaan
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
14 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Maar voordat we de leeuw zagen zijn we over moeten stappen in de auto waar alle anderen in zaten, want onze auto had het begeven. Dat is krap zeg... Maar eind goed al goed, we hebben toch die mooie leeuw gezien. Samen met Michiel zat ik in de bijrijdersstoel. Dat zat niet zo fijn, maar daar dachten we maar niet aan.
Hlane is verdeeld in verschillende delen, dit omdat er veel stropers actief zijn geweest in de afgelopen jaren. En doordat het park is opgedeeld in delen, is het makkelijker om de populatie dieren onder controle te houden.
Om 8.00 uur kwamen we terug bij Hlane en zijn we vervolgens om 8.15 uur vertrokken bij Hlane weer richting de grens.
Om 10.30 uur waren we door de paspoortcontrole heen en kwamen we Zuid Afrika weer binnen in de provincie Kwazulunatal en zijn we op weg gegaan richting Mozambique.
Om 11.30 uur hebben we een korte stop gehad in Jozini en zijn we vervolgens weer verder gereden.
Om 14.30 uur kwamen we aan bij de grens naar Mozambique. We hebben daar alles overgeladen op een 4x4 auto, want de wegen in Mozambique zijn van los zand en met een vrachtwagentje moeilijk begaanbaar. We zaten achter in de laadbak en reden over de zandweggetjes (met veel hobbels, bobbels en gaten) naar Malangane. Om 16.00 uur kwamen we bij Malangane aan en hebben we onze tenten opgezet. Nadat de tenten opgezet waren zijn we even richting het strand gelopen. Een mooi uitzicht hadden we daar, met een erg lang strand.
Om 17.00 uur hadden we een korte bijeenkomst waarbij de mogelijke excursies uitgelegd werden. Morgen gaan we duiken in de zee en moeten we om 8.00 uur bij het Scubadive kantoortje zijn.
De rest van de avond hebben we lekker rond het kampvuur gegeten en zijn we niet al te laat gaan slapen.