De Baobab tree - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu De Baobab tree - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

De Baobab tree

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

30 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Vanmorgen zijn we met zijn allen (2 stagiaires, en 7 vrijwilligers en Brass) op weg gegaan, bij de Baobab tree zijn we met zijn vieren afgezet.De rest reed door naar 'Jessica the hippo', misschien gaan wij haar in de komende weken ook nog bezoeken. Brass is een van de begeleiders van Campfire Safaris, zij begeleid samen met Laetitia ons onderzoek.

Als eerste zal ik uitleggen wat een baobab tree is. Het is een boom die ook wel eens de ondersteboven boom wordt genoemd, omdat hij een gigantische hoeveelheid takken heeft en die de vorm hebben van boomwortels. Hier hebben we, nadat de anderen van Jessica terug kwamen gegeten. Lekkere pannekoeken. Met negen personen waren we slechts een kleine 257 ZAR kwijt, dit komt overeen met ongeveer €26,-.

Daarna zijn we nog even naar het dorp geweest, omdat een paar mensen nog wat drinken wilde halen. Vraag me niet waarom, maar de supermarkt was vandaag open.... Vanaf Campfire Safaris is het ongeveer twintig minuten rijden naar het dorp. Een cardreader voor mijn foto's ga ik morgen halen, als ze die hier hebben, want in de supermarkt hadden ze hem niet. Op maandag is het gebruikelijk om met zijn allen te gaan shoppen in het dorp.

Weer terug bij Campfire Safaris zijn Esther en ik weer verder gegaan met ons onderzoek. Rond 17.30 uur hebben we een eind gemaakt aan de beschrijving van maarliefst 24 ziektes in het Krugerpark. Morgen hebben we hierover een vergadering en wordt onze opdracht verder uitgebreid.

We hebben ook al twee natuurlijke 'souvenirs': giraffenstraarthaar en een stekelvarkenstekel.

• 30 Augustus 2009 - 17:14

Je Schatje:

dat is een hele grote boom. en je hebt een mooie tour gehad zij je net. nog heel veel plezier schatje love you jou mannetje xxx

• 30 Augustus 2009 - 18:30

Thuisfront:

He die boom die tweede foto is dat ook die bewuste boom en staan jullie daarin. Heeft er daar niemand geen kabeltje voor jou fototoestel zodat we al wat meer van je fotoreportage te zien krijgen. Wat voor ondernemingen staan ervoor morgen op het programma. En hoever zijn jullie met het onderzoek voor jullie studie want dat is na alle mooie dingen toch ook belangrijk.
    groetjes van ons

• 31 Augustus 2009 - 11:12

Renate:

hoi mijn grote zus
    ga je vandaag nog iets met de dieren doen?
    en kom je vanavond nog op skype? niet te laat he.
    groetjes je zusje

• 31 Augustus 2009 - 18:15

Oma En Opa.:

Hallo Nicole.
    Beter laat dan niet is het gezegde.
    Wel, ik was niet in de gelegenheid om je site te bezoeken vandaar dat het wat later is geworden.
    Alweer een leuk verhaal. Wat een boom zeg!
    Als je daar met een honderdtal mensen tussen gaat staan dan zie je nog alleen maar takken.
    Is een supermarkt daar een beetje vergelijkbaar met die die wij in europa kennen ? En zijn de prijzen enigzins vergelijkbaar ?
    En zijn de pancakes daar net zo lekker als in Nederland?
    Ik heb de twee foto,s die je hierbij deed gedownload en misschien doe ik dat nog wel meer.
    Inmiddels weet je dat dat via hotmail voor ons onmogelijk is vanwege de grootte van die bestanden.Hier moet je het weer mee doen voor nu.
    De groetjes van ons tweetjes.
    Opa.