Johannesburg - Hoedspruit - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Johannesburg - Hoedspruit - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Johannesburg - Hoedspruit

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

24 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Vanmorgen zijn wij vroeg opgestaan. Om 07.30 uur op precies te zijn voor ons ontbijt. Na ons ontbijt hebben wij onze tassen uit onze hotelkamer gehaald en hebben we bij de receptie uitgecheckt en zijn we naar het vliegveld gebracht.

Hier aangekomen hebben we weer eens flink moeten zoeken naar 'Departure terminal B' uiteindelijk daar aangekomen hebben we ingecheckt bij een computer Nu moest onze bagage nog ingecheckt worden. Wij werden naar de juiste balie verwezen. Onderweg daar naar toe werden we door een man opgehouden die ons verder hielp. Na onze bagage te hebben ingecheckt werden we door de man verder gestuurd naar de douane. Toen wilde de man ineens geld hebben, terwijl hij een medewerker van het vliegveld was. Wij zeiden dat we geen geld hadden. Hij wilde Euro's in briefgeld. Nee sorry zeiden we dat hebben we niet. Echt je wordt gek van die opdringerige Afrikanen. Maar goed, we kregen hem bij ons weg door vol te blijven houden dat we geen geld hadden.

Na door de douane te zijn gegaan hebben we wat te drinken gekocht en gewacht tot we konden gaan boarden. we vlogen met een klein vliegtuigje waar 48 personen in konden met aan weerszijden een propellor als aandrijving. Wij gingen aan boord en het vliegtuig starte zijn motoren. Ik heb de hele vlucht mijn voeten omhoog gehouden omdat de vloer zo trilde dat het kietelde onder mijn voeten. Maar we hadden lol in het vliegtuig en mooi uitzicht.

Op het vliegveld in Hoedspruit werden we opgewacht door Adele, een medewerkster van Campfire Safaris en zij heeft ons naar de ranch gebracht. Een leuke kleine ranch waar op he moment 9 mensen verblijven. Ook hebben we met Laetitia gesproken, zij heeft ons rondgeleid en informatie gegeven over optionele excursies. Morgen zijn wij nog vrij om te gaan en staan waar we willen. Morgen is er een lezing die ik denk ik wel ga volgen. Het is een lezing over Reptielen. Altijd leuk om er meer over te weten te komen.