Anders dan gedacht... - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Anders dan gedacht... - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Anders dan gedacht...

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

01 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Vandaag zou ik het antwoord op de vraag van gister geven. Dat ga ik ook doen, ik vind het alleen jammer dat er zo weinig antwoord op de vraag is gekomen...
Op foto 1 van gister was Foot and Mouth Disease te zien, hier is een rode irritatie tussen de klauwen van de buffel te zien.
Op foto 2 stond de poot van een buffelkarkas. Het gat tussen de twee klauwen in was veroorzaakt door maden die daar de poot zij binnengevreten.

Vanmorgen lekker op mijn gemak opgestaan om 8.00 uur. Ik heb een lekker ontbijtje klaargemaakt en daarna heb ik in mijn vogelboek gekeken.

We hadden in de planning om lekker bij het zwembad te gaan liggen rond een uur of 10.00. Maar dit mocht helaas niet doorgaan.

Om 10.00 uur kwamen Adele en B aan bij Campfire Safaris. Omdat het een frisse ochtend was, was het goed weer om te gaan werken. We gingen met de bakkie en de trailer volgeladen met bladeren en takken op weg. We zagen verschillende dieren. In minder dan twee minuten tijd zagen we impala's, kudu's, giraffen, een blue wildebeest en zebra's. We moesten bladeren en takken van de trailer in aardkorstscheuren gooien om bodemerosie te voorkomen en te beperken. Toen de trailer leeg was, wilde we de auto starten.... Helaas ging dit niet, daar sta je dan midden in de bush. We openden de motorkap en Adele probeerde nog eens te starten. B keek naar de luchtfilter want hoorde daar een raar geluid.. Ik niet, ik had meer aandacht voor de startmotor. En toen Adele de aut nog een keer wilde starten zag ik dat de startmoter niet draaide, dus tja dat werd aanduwen... Weer terug bij Campfire Safaris hebben we de tailer nog een keer vol geladen en weer in de bush gelost.

Om 12.00 uur hadden we een half uurtje om te lunchen. Ik heb een paar lekkere tosties voor mezelf gemaakt. Daarna gingen we weer op pad. Inmiddels was de temperatuur al weer goed gestegen en brandde de zon ook lekker. Op de bakkie reden we door de bush. We kwamen bij een klein stuk grond wat omheind was, we zagen daar een spotted hyena liggen. Een foto maken was onmogelijk, omdat we alleen zijn kont zagen en er zaten allemaal takken voor. Helaas... Ook zagen we nog een jakhals lopen, om die op de foto te krijgen was ook een kunst... Iederekeer als ik hem in beeld had verreed B de auto weer of liep de jakhas weg. Maar uiteindelijk heb ik hem toch op de foto gekregen.

Bij de olifantsrivier aangekomen gingen we even in de schaduw zitten. Pff, wat was het warm zeg. We zagen een groep waterbucken bij de rivier staan. Na enkele minuten zijn we aan het werk gegaan. We moesten aliënplanten plukken, dit zijn planten die niet in het gebied thuis horen en zich zeer snel verspreiden. We hebben dik drie kwartier planten geplukt... In de brandende middagzon. Dat was warm zeg. Na het werken heb ik dan ook mijn hoofd even lekker onder de kraan gehouden om af te koelen... Dit friste wel lekker op. Op de terugweg naar Campfire Safaris zagen we weer impala's, giraffen, een blue wildebeest en kudu's.

Om 15.15 uur waren we terug bij Campfire Safaris en hebben we eerst wat gedronken. Nu wilden Esther en ik eigenlijk gaan zwemmen. Maar toen kwam Brass met de vraag of we wilden gaan wandelen. Om 16.00 uur zijn we gaan wandelen. Etienne, een FGASA student, heeft onze wandeling geleid. Veel is er niet verteld, maar dat was ook niet nodig, het was warm genoeg en we hebben alleen maar kudu's en impala's gezien tijdens de wandeling.

Weer terug bij Campfire Safaris na een uurtje wandelen gingen Esther en ik dan uitendelijk zwemmen. Onze bikini aan en nog even onze kleren aangetrokken, want we wilden nog wat drinken. Ook heb ik nog wat foto's van Mama monkey met haar baby September gemaakt. Bij het zwembad aangekomen zat Esther er zo in. Ik niet, ik vond het water maar koud. Uiteindelijk ben ik met kleren en al in het zwembad gesprongen... Dat was lekker verfrissend zeg!

's Avonds hebben we nog wat uitgerust en naar muziek geluisterd. Morgen weer en nieuwe dag.

• 02 Oktober 2009 - 12:44

Fred En Riekie:

Hoi Nicole,

Proficiat met je presentatie maar we hadden niets anders van jullie verwacht knap werk hoor!!!!Maar ik dacht dat jullie nu wel een vakantie verdiend hadden maar je weord mooi weer aan het werk gezet geloof ik.Nou ga maar lekker genieten

groetjes Fred en Riekie

• 02 Oktober 2009 - 14:02

Jack En Brigitte:

hoi nicole ik had t verkeerd begrepen ik dacht dat je vraag daar had gezteld maar nou bleek dat wij t antwoord moesten geven jammer want anders hadden we wel willen gokken welke foto t was
    lees wel dat het weer een drukke dag is geweest, maar wel weer leuk toch??
    nou de volgende keer gewoon in t water springenzonde kleren maar met bikini je hebt al zoveel gedaan dat kan ook nog wel al is het water koud
    nou groetjes van ons hier mzzl doei

• 03 Oktober 2009 - 10:04

Oma En Opa:

Hallo Nicole.
    Leuk dat jullie het er goed hebben afgebracht voor wat betreft jullie presentatie.
    Wij hebben tot nu toe met veel belangstelling naar je verslagen gekeken en van ons krijgen jullie dan ook een TIEN met een griffel.
    Ga nu maar lekker genieten van een naar onze mening wel verdiende vakantie .
    Groetjes van ons tweetjes en tot over eventjes.

Opa

• 03 Oktober 2009 - 10:45

Je Schatje:

dan heb je nog pech gehad met die auto zeg. maar wel weer mooie foto's gemaakt. maak nog veel lol daar
    maar dat komt wel goed als ik dat zo lees en hoor dikke kus jou mannetje