Een rustige dag - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu Een rustige dag - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Nicole Schuurmans - WaarBenJij.nu

Een rustige dag

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

01 September 2009 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Vandaag is een rustige dag geweest. We zijn begonnen aan het vervolg van ons onderzoek. We hebben een andere opmaak gemaakt in het stuk wat we al geschreven hadden en hebben gezocht naar foto's van ziekteverschijnselen. Het zijn niet de smakelijkste foto's, maar het hoort erbij....

Rond 11.00 uur hebben we een lezing gehad over diergedrag, er is verteld hoe de dieren solitair en/of in groepen leven, hoe de rangorde wordt bepaald en hoe je aan lichaamstaal kan zien hoe een dier zich voelt en reacties kan voorspellen. Een leuke leerzame lezing weer vandaag.

Na de lezing zijn we nog even verder gegaan met ons onderzoek. We hebben nog gezocht naar recente gevallen van ziektes in het Krugerpark, maar daar hebben we nog niets van gevonden.

Rond 16.30 uur zijn we weer door het Krugerpark gaan wandelen. We hebben een giraf gezien en zijn tot ongeveer 10 meter van hem af gekomen voordat hij langzaam weg liep. Het was een oudere giraf, dat kon je zien aan de 'ossicones' (een soort hoorns) want hier stond aan de bovenkant geen haar meer op. Ook hebben we nog naar sporen van dieren gezocht, we hebben slangensporen gevonden en ook nog een duizendpoot.

Na het eten hebben we nog een schorpioen gevangen die in een van de slaaphuisjes zat.

Ook ben ik zojuist enkele minuten geleden ooggetuige geweest van een zogenaamde 'suicide bat' hij vloog tegen een op volle snelheid draaiende ventilator aan. Nu moesten we hem nog begraven. Foto's heb ik maar niet gemaakt, het zag er een beetje smerig uit....

R.I.P. 'suicide bat'

Morgen vroeg om 4.00 uur opstaan om op tijd bij de olifanten te zijn om een ritje te maken.

De supermarkten hier zijn vergelijkbaar met de supermarkten in Nederland alleen is alles de helft van de prijs vergeleken met Nederland. We moeten zo'n twintig minuten rijden naar de winkel en misschien gaan we er morgen ook nog heen na het olifantenritje. Verder is al het eten hier vergelijkbaar met het eten thuis, alleen soms anders gekruid, maar het is allemaal erg lekker en dus ook goed te eten.

• 01 September 2009 - 19:47

Twan:

Hey Nicolle, heb zojuist alle verslagen nog een keer gelezen. normaal val ik bij het lezen al binnen 10 minuten om. Maar vind het meeste toch wel zo spannend en indrukwekkend dat ik eigenlijk al weer op het volgende verslag zit te wachten. Ben kei trots op jou dat het al die dingen doet. O ja kun je misschien voor mij ook wat giraffehaar meebrengen? Verder lezen we het wel en wensen je veel plezier. Groetjes

• 01 September 2009 - 20:13

Danielle:

Hey Nicole,

Ik heb je vandaag niet op skype gesproken maar ik wilde je heel veel plezier wensen morgen met het olifant rijden.
    En ik lees/hoor morgen wel hoe het was geweest.

Ik had trouwens jullie verslag nog doorgelezen, en dat ziet er echt wel interessant uit. Ben benieuwd hoe het wordt vervolgd.

• 02 September 2009 - 06:52

Leny Veltien:

Hoi Nicole
    Geweldig zeg zo als jij je verhaal schrijft.
    Zo te lezen heb je het erg naar je zin en gaat de studie ook eg goed.
    Om 4 uur opstaan is erg vroeg. Ben benieuwd hoe het verder gaat, lees het wel
    Geniet er van.
    Gr Leny

• 02 September 2009 - 10:19

Oma En Opa:

Hi Nicole.
    Alweer een leuk te lezen verhaal. Heb jij er ooit al aan gedacht om schrijfster van reisverhalen te worden?.
    Dat is wel lekker vroeg zeg al om vier uur op om op een olifant gaan te zitten.Waarom eigenlijk zo vroeg want ik neem aan dat het ook daar dan nog keidonker is ?Wij horen wel of jij er vanaf gevallen bent.( grapje )Jullie hebben intussen de klasgenootjes op gehaald en hadden die ook een goede reis gehad? Oma vraagt of er nog meer enge beesten bij jullie binnen komen ? Dit is het weer voor nu .
    De hartelijke groeten van ons tweetjes en misschien wel weer tot morgen.
    Opa

• 02 September 2009 - 12:02

Het Thuisfront:

Hoi Nicole.
    Eventjes rust Renate heb ik net naar bed gebracht met paracetamol en ik hoop dat ze even slaapt. Met momenten gaat het goed en dan is het weer helemaal over. Maar het komt goed.
    Helaas kon ik gisteren niet meer met je skype want je zou vroeg naar bed gaan. Wij hopen dat jullie vandaag een geweldig mooie ervaring op zullen doen en dat het voor jullie iets moois wordt om op terug te kijken. Het is een prijzig uitstapje maar ja wat heb je dan ook he? Wij verheugen ons al op je verslag van morgen. Wij missen geloof ik wel een geweldig avontuur. Voor zover dit berichtje weer en we horen of leven vanavond wel hoe het verlopen is.
    Groetjes van ons alle

• 02 September 2009 - 12:36

Ron:

Klinkt allemaal erg leuk.
    Maar wordt er daar ook nog gestudeerd of gewerkt.
    Geniet ervan.

• 02 September 2009 - 15:59

Je Schatje:

hey schatje. hoop dat je een leuke rit hebt gemaakt met de olifanten. spreek je straks nog. groetjes xxx jou mannetje